Balletschool Marcella Gouda klassiek ballet eindvoorstelling

Balletschool Marcella

Ballet en dans in Gouda

Lesaanbod


Kleuterballet

Voor kinderen van 4, 5 en 6 jaar. In de lessen kleuterballet wordt op een speelse manier begonnen met het aanleren van de basisposities en de bewegingen van het klassieke ballet.

Veel aandacht wordt besteed aan een correcte houding. Ook is er tijd voor een spelletje en een improvisatie waarin muzikaliteit, dansgevoel en creativiteit worden gestimuleerd.


Klassiek ballet

Voor kinderen vanaf 7 jaar, tieners en volwassenen. In deze lessen wordt de techniek aangeleerd die vooral bekend is door de grote negentiende-eeuwse balletten als Het Zwanenmeer, De Notenkraker en Giselle. De klassieke les bestaat uit een warming-up aan de barre, een gedeelte in het midden van de zaal waar gewerkt wordt aan adagio (langzame bewegingen), pirouettes en allegro (snelle sprongen) en eindigt met dansante combinaties door de zaal.

Gevorderde leerlingen kunnen ook spitzenles volgen. Veel aandacht wordt besteed aan een correcte houding, muzikaliteit en dansplezier.


Moderne dans

Voor kinderen vanaf 9 jaar, tieners en volwassenen.

De bewegingen in de moderne dans komen vaak voort uit alledaagse bewegingen als rennen, springen en vallen of zijn bijvoorbeeld gebaseerd op de ademhaling. De lessen bestaan uit een opwarming, technische en dansante oefeningen en worden afgesloten met een combinatie waarin volop gedanst kan worden. Er worden verschillende soorten muziek gebruikt.


Tapdance

Voor kinderen vanaf 12 jaar, tieners en volwassenen. Muziek maken en dansen tegelijk. Ervaring vereist.


Hiphop/streetdance

Voor kinderen vanaf 9 jaar en tieners. Na een dansante warming-up met aandacht voor een correcte houding, coördinatie, kracht en lenigheid wordt er gewerkt aan verschillende danscombinaties.

Een actieve, afwisselende les!


Barre fit

Een speelse en energieke les gericht op krachttraining en body-shaping door middel van ballet-, yoga- en pilatestechnieken.


Vooropleiding

Leerlingen die later graag een dansopleiding willen volgen kunnen zich voorbereiden op de audities. Leerlingen volgen dan minimaal 2 klassieke lessen en 1 andere dansles per week. Veel (oud)leerlingen hebben met goed gevolg auditie gedaan voor een dansvakopleiding.


Privéles

Voor mensen die zich willen voorbereiden op audities. Lessen klassiek en tapdance.

balletschool marcella voorstelling opening 2020